Wat is podologie?

Podotherapeut Haarlem

Wat houdt podologie precies in?

Podologie is de diagnose en behandeling van uw ondervoet, enkel, been en voet. In het bijzonder het gebied in de voet dat de beweging en functie beïnvloedt. Sommige van de dingen waar we ons tijdens dit proces op zullen richten zijn de afwijkingen die pijn veroorzaken en syndromen worden genoemd. Veel van de verschillende voetproblemen die door de podotherapie worden behandeld, zijn het gevolg van plaatsen die niet normaal zijn, maar komen vaak net zo vaak voor als de aandoeningen die de pijn veroorzaken. syndromen zijn gewoon verschillende manieren waarop uw lichaam praat Embolismen, die een scheur in veel van de botten zijn, wat leidt tot een slechte lichaamshouding. Er is niet één standaardmanier van lopen die als goed wordt beschouwd, net zoals er niet veel standaardmanieren van zitten of staan zijn.

syndromen worden aangeduid als eerstegraads, tweedegraads en III, voornamelijk op basis van de mate van afwijking. Er is één reeks standaardsyndromen die alle podologen ter harte zullen nemen en waarmee ze alle patiënten in de onderste ledematen zullen behandelen. De reeksen:

Dit omvat de standaard voet, enkel, been en voet; dit zijn de syndromen die alle podotherapeuten ter harte zullen nemen en aan zullen werken. Er zijn vele manieren waarop podologen hun behandeling zullen beginnen. Veel van de behandelingen die worden gestart zijn exclusieve kompressen en een tot twee cycli van steroïde injecties, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Zodra de aandoening onder controle is, kan de arts beginnen met steunzolen, omdat er veel manieren zijn waarop steunzolen de syndromen kunnen verhelpen. Wanneer de aandoening is verholpen, zal de arts beginnen met het diagnostische proces. Dit omvat het uitzoeken van de werkelijke oorzaak van de aandoening, zoals de afwijkingen die de pijn veroorzaken, en vervolgens het proces van het herstellen van het probleem. De meeste podologen zullen een digitale handscanner gebruiken om het precieze probleem op te sporen. Daarna wordt bepaald welke behandeling de aandoening zal verhelpen, en welke doelen moeten worden bereikt om succes te boeken. Dit proces vergt meestal vele behandelingscycli.

Onder het toeziend oog van specialisten op het gebied van podologie kan vaak de ernst van een aandoening worden vastgesteld. De juiste dosis prednison wordt vaak gebruikt om de aandoening te onderdrukken en de pijn te verminderen. Cortison is erg belangrijk bij dit soort aandoeningen. Het is ook belangrijk dat de aandoening onmiddellijk wordt behandeld voordat de steroïden zich in de bloedbaan kunnen verspreiden. Twee van de beste bronnen hiervoor zijn het plaatselijke ziekenhuis en uw arts zal meestal injecties geven om de aandoening te starten, te stoppen of te wijzigen, afhankelijk van de aandoening. Andere behandelingen kunnen moeilijk plaatselijk te vinden zijn zonder doorverwijzing. Het kan moeilijk zijn om dit soort behandeling voor een aandoening van de ruggengraat te krijgen. Het is een goed idee om een relatie op te bouwen met een plaatselijke arts om de plaats van het ongemak te bepalen.

Een scheefstand van de bekkenbeenderen in het onderste gedeelte van het lichaam kan veel problemen veroorzaken. Deze scheefstanden zijn een belangrijke oorzaak van lage rugpijn, kniepijn, heuppijn, en vele andere pijnen die met beugels en/of operaties onder controle kunnen worden gehouden. Veel mensen hebben ook last van onnatuurlijke lage rugpijn, die gedeeltelijk wordt veroorzaakt door een bekkenbeen dat niet goed is uitgelijnd. Wanneer dit bot niet goed is uitgelijnd, moet het worden gecorrigeerd voordat overmatige pijn door aanhoudend ongemak onder controle kan worden gehouden. Wat bij de meeste vrouwen een bron van veel leed kan zijn, is een inefficiënte ademhaling als gevolg van het bekken, wat leidt tot chronische lage rugpijn, heupklachten, knieklachten en soms huttenkaas. Als deze aandoening bestaat, moet hij worden gecorrigeerd. Het corrigeren om de blokkade te verwijderen is een geweldige manier om onmiddellijke pijnverlichting te krijgen.

Podologen zijn goed opgeleide medische professionals die gespecialiseerd zijn in de gezondheid van voeten en musculoskeletale aandoeningen. Zij hebben een uitgestippeld plan om voetpijn te verlichten. Als u een aandoening hebt die al dan niet wordt veroorzaakt door een verkeerde stand van uw bekken en heupen, kan een podotherapeut veel van dezelfde tactieken gebruiken als fysiotherapeuten om u te helpen van het probleem af te komen waar u precies last van hebt. Zij zijn bedreven in het diagnosticeren van de exacte oorzaak van de aandoening en kunnen een van de vele mogelijke behandelplannen toepassen, afhankelijk van de diagnose.