Wat is een coach en waarom is het belangrijk?

Coach Etten leur

Coaching is momenteel een opkomend beroep. Coaching gaat over het vinden van effectieve manieren en methoden om mensen, teams en organisaties in staat te stellen van mislukking naar succes te gaan.

Er bestaan veel misverstanden en misvattingen over wat coaching is. Ten eerste is het beroep relatief nieuw. De praktijk van het coachen begon in de 20e eeuw met sporttraining en sportgeneeskunde en is in de loop van de tijd geëvolueerd om in onze moderne tijd te passen.

De International Coaching Federation, een onafhankelijke vereniging van coaches in een groot deel van Europa, promoot het Coaching Model. Dit werd in 2007 de coaching cliënt van het bestuursorgaan (of de ” compromisvervanging”, zoals ze het in de VS noemen). De COURT is een wereldwijde vereniging van vele volledig geaccrediteerde coachingscholen. De Brigade biedt verschillende professionele certificatie en opleidingen op gevorderd wo-niveau aan. En bijgevolg zijn er talrijke professionele coaches.

Er is een toenemende belangstelling voor coaching als kijksport en als op opleiding gebaseerd beroep. In het VK krijgt het Olympisch Team steeds meer erkenning voor zijn uitmuntende successen als leidinggevende sportploeg. Internationale voetbalcompetities, de zaalvoetbalvorm in wereldbekerformaat en de Britse oval roping/Missing Rebirth-kampioen van proporties begonnen in het afgelopen decennium overal ter wereld op te komen. Dit verschijnsel zal nog veel langer aanhouden.

De noodzaak om te coachen is nog nooit zo gepast of dringend geweest. Het tempo van verandering en evolutie op elk gebied zowel professioneel als persoonlijk is totaal nieuwer dan in het verleden. Moderne technologiebedrijven produceren apparatuur en technieken die gebaseerd zijn op het menselijk brein en die het concurrentievermogen en de productiviteitsprogramma’s in de uitvoerende zakenwereld steeds verder opvoeren. Life coaching, business coaching en career coaching vooral de ouder wordende goeroes zoals Darryl tutor en David Wood die onze jeugd met wijsheid en moed willen helpen. De veranderingen op het gebied van de menselijke hulpbronnen voltrekken zich in zo’n snel tempo dat men het nauwelijks kan bijhouden. Zeker veel loopbanen en beroepen evolueren te snel om te kunnen overleven. Als men de enorme veranderingen op het werk, in de wereld van financiën en economie en elk ander gebied waar men moet functioneren, bij elkaar optelt, is de vraag naar doeltreffende leiderschaps- en coaching vaardigheden thans duidelijk.

Maar wat is een goede coach? Wat kan een coach voor je doen? Waar kun je terecht voor goed advies? Kun je echt een goede coach zijn?

Angst om de controle te verliezen houdt ons vast in een verouderde manier van doen. En coaching is een proces dat je faciliteert om uit deze verouderde manier van doen te stappen. Het werkt met u, zonder klagen, zonder verwijten en zonder problemen, in plaats daarvan vergroot het uw bewustzijn van hoe u functioneert, wat u doet en de impact die u heeft op anderen. Het werkt volgens de principes van empowerment, Be, Do, Have enHeal.

Het G interieur is een effectief instrument. Het kan de cliënt leiden naar een nieuwe manier van functioneren om obstakels in zijn leven te overwinnen, en een nieuwe toekomst. Het verheldert het heden en de toekomst. Het stelt de cliënt in staat zich op het heden te richten en zijn energie in het heden te richten. Het geeft de cliënt een leidend gehoor. Het proces is verbonden met de waarden en overtuigingen van de cliënt en hun persoonlijke geschiedenis wordt geaccentueerd, evenals het voortzetten en ondersteunen van de cliënt bij het uitvoeren van het plan.

Een coach vraagt hoe je kunt bereiken en hoe je nu kunt bereiken wat je wilt?

Een coach werkt op een vergelijkbare manier als een consultant die een verfrist en nieuw perspectief brengt bij een bestaande cliënt of een project, zodat de cliënt nieuwe mogelijkheden en kansen als geheel ervaart.

Elke coaching sessie wordt geleid door de coach en is naar het voorbeeld van de cliënt. De coach is iemand die meestal ouder is dan jij, en vaak met mensen heeft gewerkt op hetzelfde gebied als waar jij zou willen werken en daar succesvol in is geweest. De coach doet dit met dezelfde methodologie en instrumenten die u gebruikt. De coach is iemand voor u die u helpt te werken door wat u denkt en de hindernissen daarbij, en die met u samenwerkt om ervaringen en levensuitdagingen aan te gaan.

De enige muur die een coach moet overwinnen om te coachen is angst. Ga ermee om, vind oplossingen voor de obstakels, zodat de cliënt vooruit kan en zijn dromen naar een nieuwe, succesvollere realiteit kan brengen. Oefenen, oefenen, oefenen. Word erkend als iemand die je moet raadplegen omdat je de vaardigheid en het vermogen hebt ontwikkeld om een succesvolle coach te zijn.

Zoek een mentor, als geld een probleem is. Als je kunt betalen voor een instituut. Word lid van een instituut. Coaching is een van de biljoen dollar diensten in de VS. Neem contact op met uw plaatselijke instituut of zoek er een die een coaching programma heeft om lid van te worden.

Lees meer

Hypnose Etten leur
Zelfvertrouwen opbouwen