Wat betekent je prenatale coach?

Verloskundige Rotterdam West

 

De verloskundige bespreekt je gezondheidszorg, waaronder je calciumbehoefte, astmamedicatie en eventuele andere gezondheidsproblemen die je hebt. Zij zal dit ook met u bespreken voor de bevalling en tijdens de bevalling om eventuele complicaties of schade voor u of uw baby tot een minimum te beperken. De verloskundige helpt het conflict aan te gaan met jouw echte gevoelens, die van haarzelf en die van je partner. Door een forum te bieden, kan de vroedvrouw je helpen je problemen op alle niveaus op te lossen: emotioneel, lichamelijk, psychologisch en opvoedkundig. Een prenatale coach kan je helpen om je onafhankelijkheid als zwangere vrouw te vestigen. In plaats van je tot de dokter te wenden, houdt iedereen zich bezig met testresultaten, kamers, zware fysieke oefeningen en het verschonen van luiers Рwat een lange en saaie dag kan opleveren. Je hebt iemand nodig die het vuur uit je relatie haalt (waar en wanneer je dat wilt, en dat is na de geboorte van de baby), om eventuele conflicten met je partner op te lossen. De vroedvrouw kan je tijdens je zwangerschap begeleiden, samen met je gezondheids- en zorgcoördinator een kinderopvangplan opstellen, je voortdurend bijstaan en je arbeidscontract afdwingen.

Wat betekent mijn prenatale coach voor mij? Het is zo eenvoudig, maar toch belangrijk. U zult merken dat de meeste dagen van het eerste jaar van uw zwangerschap worden verzorgd. Een zwangerschapskalender zal aan de muur hangen en u zult er trots naar kijken als uw kind ouder is. Zelfs gedachten als “op dit moment in mijn leven ben ik zo dankbaar dat ik bevoorrecht ben om het geschenk van het leven te mogen ontvangen”, of “ik voel me zo gelukkig en voldaan”, zullen niet ver uit uw gedachten zijn.

Een zwangerschapsboek zoals The Insider’s Pregnancy diary van Tracyhoe, Mary wired Reality Flower en volgt uw vorderingen tijdens de IVF-behandeling en de bevalling, zal u helpen om u op het positieve te richten en uw ogen te richten op wat u en uw baby elke dag bereiken. Het inzicht in het proces van zwangerschap, de gevaren, je veranderende emoties, zal je helpen om te leren omgaan met moeilijke momenten.

De ins en outs van zwangerschap leer je uit andere boeken, zoals Zwangerschap zonder kilo’s, van Tracyhoe. De basisinformatie die je uit de verschillende boeken leert, zal je helpen begrijpen waarom zwangerschap zo volkomen normaal is, en waarom het zo belangrijk is om gezond te eten en te bewegen. Zwangerschap is een levenslang proces en je perspectief op wat je meemaakt zal je helpen om je te concentreren op het genieten ervan als een volwassene in plaats van als een kind.

Zwangerschap kan een van de meest lonende ervaringen in het leven van een vrouw zijn. Het is een bijzondere, opwindende tijd, waarin je je zwangerschap ziet als een belangrijke gebeurtenis in je leven, die een nieuw perspectief en een nieuwe aantrekkingskracht met zich meebrengt. Als je praat over zwanger zijn, net als bij jongens en meisjes, verinnerlijk je de gevoelens en de emoties die je ervaart; de gedachten en gevoelens die je ervaart zijn van jezelf. En je zult weten hoeveel je van die speciale dame in je leven houdt.

Je zult zoveel hebben om over na te denken, maar omdat je zo gelukkig bent dat je een behulpzame, begripvolle zwangerschapsverloskundige hebt die je zal begeleiden en steunen, is het vaak veel gemakkelijker om je volledig te concentreren op al die dingen die je verloskundige te zeggen zal hebben. Als je je overladen voelt met informatie, komt dat omdat ze bij elke stap van de zwangerschap bij je is geweest. Ze zal je zoveel vertellen over wat je kunt verwachten, over die wonderbaarlijke kleine veranderingen in je lichaam en over de geneugten die samengaan met een zwangerschap, dat je de komende maanden zo opgewonden zult zijn over het kleine wonder aan de horizon. Ze zal anders zijn in haar woorden, want ze zal gewoon praten over de prachtige manier waarop ze je door je zwangerschap heen helpt, ze zal je toekomst in een mum van tijd zoveel gewicht geven, want de zwangerschap zal de meest geweldige eigenschap zijn die je baby kan hebben, het zal prachtig voor je zijn. Alle veranderingen die u zult doormaken, de gedragsreacties van uw kind, zullen wezenlijker blijken te zijn dan alles wat u in de films, op TV of in de kranten ziet.