Technieken om een bokswedstrijd te winnen

Boksschool Rotterdam

 

Technieken

Boksers gebruiken een breed scala van technieken om een bokswedstrijd te winnen. Deze technieken kunnen worden vertoond in een ring of in een roundhouse tussen boksers die tegenover elkaar staan. Bijvoorbeeld, als een bokser vanaf het einde van de ring gaat starten, zal hij het wapen van de tegenstander blokkeren en dan naar voren komen en hem in het gezicht stompen. Als een bokser aan de verkeerde kant van de ring staat, zal hij naar de buitenkant van de ring gaan om te voorkomen dat hij door zijn tegenstander wordt geraakt, en vervolgens weer terug in de ring komen.

De boksers zullen proberen te voorkomen dat ze door hun tegenstanders worden geraakt door zich voortdurend uit de ring te verwijderen. Het is niet de bedoeling de tegenstander te slim af te zijn, te overmeesteren of te trainen; het gaat hier om uithoudingsvermogen en de omstandigheden in de ring. De mogelijkheden zijn eindeloos en de tegenstander is zich meestal niet bewust van wat er om hem heen gebeurt. In principe zal de bokser proberen het juiste moment te vinden om aan te vallen en het risico om geraakt te worden te elimineren.

In veel van de Amerikaanse steden gebruiken boksers een combinatie van westerse bokstechnieken samen met technieken uit het Oosten. Daarom is het van groot belang om tenminste enkele van de populaire Oost-West gevechtsmethoden te leren en te beoefenen, zoals haakstoten, kruisstoten en rechte stoten.

Cardio- AĆ«robe training, training met hoge intensiteit en gewichtsvermindering zijn noodzakelijk voor het aspect van de baksteen- training van de vechtsporten waarbij u zware gewichten moet dragen voor lage reps (nooit meer dan acht reps van de vorige training) samen met hoge snelheden.

De straat is geen veilige plaats. Daarom is het belangrijk te trainen met een partner die van plan is jou evenveel pijn te doen als jij hem. vriendin of niet, je moet trainen om jezelf te beschermen en je niet door hem te laten intimideren.

Het is wetenschappelijk bewezen dat als het slachtoffer weet dat hij geraakt gaat worden, hij de nodige aanpassingen in zijn lichaamshouding aanbrengt om zich te beschermen. Doen zij dat niet, dan is de kans groot dat zij op de een of andere manier gewond raken. De hele tijd proberen zij zich te verdedigen tegen hun aanvaller. Je kunt een trainingspartner niet gebruiken om te trainen als je je ongemakkelijk voelt in situationele omstandigheden. Je moet het ergste scenario simuleren, zodat je weet wat je moet doen als je het echt moet gebruiken.

Gevoeligheid is een essentieel onderdeel van de training, want bij contactsporten kunnen eventuele fouten zeer snel escaleren tot een aanzienlijk niveau. Je moet je niet snel en gemakkelijk kunnen aanpassen aan de snelste verandering in lichaams- en voetbeweging zoals die in een confrontatie in het echte leven plaatsvindt.

Dit is de enige manier om zowel de geest als het lichaam goed te trainen. Wanneer je traint in een perfecte wereld bereik je wat je wenst. Wanneer de technieken en strategieƫn niet het gewenste resultaat van succes opleveren, blijf je het proces bijschaven, totdat het uiteindelijk wel begint te werken. Je bereikt meer dan waar je om vraagt. Je leert van je fouten.

Lees meer:

Boksschool Rotterdam

Boksen Rotterdam